Målet er verdenseliten!
 


Træning, træning, træning... 
 
EM Maribor 2015 - keep up the work
Så har den værste skuffelse efter mit første senior EM lagt sig, og igår var første gang jeg var på banen igen. Det var en hård negl at sluge, så fjorten dages pause gjorde godt. Nu handler det om at se fremad, og der DM d. 29.-30. august i Vingsted tæt ved Vejle.
 
Men hvad skete der egentlig? Vi ankom til Slovenien efter 16-17 timers kørsel i god tid. Planen var nemlig at være dernede, så vi kunne nå at vende os til varmen og ikke mindst luftfugtigheden, så vi var dernede natten mellem onsdag og torsdag, og hvor vi havde konkurrencedag tirsdag. Men banen var ikke klar. Anlæggene var ikke sat op, så der var torsdag ingen mulighed for at træne. Fredag kunne vi træne et par timer, lørdag en enkelt time, halvanden time søndag og halvanden time mandag, og så var det pludselig game day. Det vil sige at der var utrolig meget ventetid, og meget lidt træning. Ikke helt optimalt, men man kan vende den om at sige, at vi gerne skulle have lært at finde midten inden vi kom derned, og ikke være afhængig af at kunne træne 3-5 timer de sidste dage op til selve konkurrencen. 

Teksten fortsætter efter billedet
skyttencamilla camilla andersen issf walther em dansk skytte union dskyu skydning sport passion maribor ech echmaribor ech2015
Fra træningen til EM
Mit problem lå ikke i, at jeg ikke havde trænet nok op til konkurrencen. Tro mig. Der er blevet skudt de skud, som der skulle skydes. Skydeteknisk, var jeg klar. Jeg var stadig meget frustreret over at der var sket en fejl, så jeg ikke kom med til Universiaden i Korea, men følte egentlig at det havde jeg også bearbejdet. Nu var målet at klare mig godt til EM. Og selvom jeg har hørt fra flere – både direkte og indirekte, at jeg var kommet med til EM som tredjemand, så vi kunne fylde holdet ud, og det var på en badebillet, så følte jeg faktisk at jeg havde fortjent det. Jeg kæmper stadig en hård kamp om at komme tilbage og holde niveau og ikke mindst øge niveauet, men jeg er kommet langt. Og jeg føler også, at jeg har lært noget af det her EM. Jeg skal blive bedre til at bevare roen og følge planen. Jeg skal lære at skyde mere ”intelligent” forstået som at nogle gange, vil riflen bare bevæge sig mere end til træning – det kan være pga. ekstra puls grundet nervøsitet eller varme, som det var i dette tilfælde, men derfor skal jeg stadig skyde ”rigtigt” og ikke blive passiv. Men heller ikke over-offensiv og springe led af modellen over, fordi jeg ”glemmer” det.
Der er DM om tre uger, og der skal trænes intelligent. Jeg skal arbejde meget med SCATT-programmet, som kan hjælpe mig med at få endnu mere af vide omkring, hvordan riflen bevæger sig, og forhåbentligt hjælpe mig med at blive mere sikker omkring, hvornår jeg skal trykke af.
 
Næste år er OL-år. Det vil sige, at alle skytter, der ikke er OL-aktuelle, bliver nedprioriteret. Sådan er det bare, og det er på sin vis også fair nok. Det er trods alt en sport, og sport på eliteniveau handler om at vinde medaljer, og OL-medaljer er de mest værdifulde objektivt set. Så nu skal der ekstra fokus på den tekniske træning, som jeg snakkede om før. Jeg skal have sat nogle mål for hvor meget riflen må bevæge sig i skudøjeblikket, hvor stort et rum jeg vil acceptere differens inden for i forhold til min model – her omhandler det alt fra balance til afslapning til indgang på skiven, hastighed osv. Så ja… Det handler om at se fremad. Jeg skal nå målet om OL i 2020, og det nærmer sig med hastige skridt.
 
Skrevet 7. august 2015
 


Fra dagens stående træning igår
Lav din egen hjemmeside med mono.net